Mediakasvatuksen avulla opimme havaitsemaan ja tarkastelemaan median vaikutuksia ja merkityksiä yksilöille ja yhteiskunnille. Mediakasvatusseura tukee nuoriso- ja kasvatusalan ammattilaisia niiden taitojen vahvistamisessa, joita lapset ja nuoret tarvitsevat ollessaan vuorovaikutuksessa ja voidakseen hyvin media-arjessa.

Ammattilaisille suunnatuilla verkkokursseillamme kehität omia mediataitojasi sekä valmiuksiasi tukea lasten ja nuorten monipuolisia mediataitoja, kuten:

 • kriittistä medialukutaitoa
 • vuorovaikutustaitoja ja empatiaa
 • mediatuottamisen taitoja
 • turvatataitoja
 • yksityisyydestä huolehtimista
 • media-arjen tunnetaitoja
 • valmiuksia huolehtia tasapainoisesta media-arjesta


Mitä mediataidot ovat?

Mediataidot ovat taitoja, joita yksilöt tarvitsevat ollessaan vuorovaikutuksessa median kanssa tai toisten ihmisten kanssa median välityksellä.

Ne ovat tämän päivän kansalaistaitoja, joita kaikki ikäluokat tarvitsevat aktiiviseen kansalaisuuteen, yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen osallisuuteen, elinikäiseen oppimiseen ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen

Ajankohtaista

Digivoimaa-verkkokurssikokonaisuus


Kolmesta kurssista koostuvan kokonaisuuden aikana opit, kuinka sinä voit mediataitoja vahvistamalla auttaa nuorta tasapainoisessa kasvussa ja osallisuuden tukemisesta.


Näin osallistut kursseille


 1. Rekisteröidy Teachable-sivustolle käyttäjäksi.
 2. Ilmoittaudu mukaan haluamallesi kurssille.
 3. Aloita opiskelu silloin kun sinulle sopii.
 4. Teachable toimii sekä selaimessa että mobiilisti Teachable-nimisellä sovelluksella.


Mediakasvatusseura

Mediakasvatusseura on mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö ja nuorisoalan palvelujärjestö, joka kehittää mediakasvatusta kansallisella ja valtakunnallisella tasolla.

Tuemme ammattilaisia mediakasvatustyössä tarjoamalla tutkittuun tietoon perustuvaa koulutusta, materiaaleja ja ajankohtaista tietoa.

Tutustu Mediakasvatusseuraan